Nyheter om undersökning

Nedan listas samtliga nyheter som behandlar undersökning:

Facebook och Nokia bland de mest hatade >

Nyheten uppdaterades 2012-01-17 16:01

Hat är inget vackert ord men det är just vad det handlar om här. USA:s mest hatade företag, för att vara mer specifik. Sajten 24/7 har gjort en större undersökning i vilken de tagit såväl Main Street som Wall Streets i beaktande. Där finns variabler som kundnöjdhet, varumärkesstatus, kvalitetsuppfattning och servicekänsla, precis som utdelningar, produktutveckling […]

Trafikskadad varg skjuten i Grycksbo >

Nyheten uppdaterades 2012-01-13 20:05

Vargen som eftersöktes sedan den blev påkörd för en vecka sedan i Grycksbo hittades och blev avlivad under fredagen. 14.15 fick polisen besked av eftersöksjägare att vargen hittats och avlivats. Kroppen skickas till Sveriges veterinärmedicinska anstalt dit alla rovdjur som anträffas eller skjuts sänds för undersökning.

Modermördare psykiskt störd >

Nyheten uppdaterades 2011-12-09 2:20

En 40-årig man som åtalats för att ha mördat sin mor i samband med hennes 70-årsfest i Lund i oktober lider av en allvarlig psykisk störning. Det visar en undersökning som gjorts av Rättsmedicinalverket. Mannen har erkänt mordet, och kommer sannolikt att dömas till sluten rättspsykiatrisk vård. Kvinnan mördades med ett stort antal knivhugg.

Flest läkare över 60 år >

Nyheten uppdaterades 2011-12-08 12:27

Pensionsavgångarna kommer att slå hårt mot universitetssjukhuset i Örebro. En undersökning som Dagens medicin har gjort visar att sjukhuset har flest andel läkare över sextio år i landet.

Medicinförskrivningen i Degerfors högst i länet >

Nyheten uppdaterades 2011-11-22 7:23

Läkarna i Degerfors är de som förskriver flest mediciner till befolkningen över 80 år i Örebro län. En undersökning ger svaret att mer än varannan Degerforsbo som nått 80-årsåldern har minst tio mediciner.

PSYKISKT SJUKA DÖR 20 ÅR TIDIGARE ÄN ANDRA I NORDEN >

Nyheten uppdaterades 2011-11-16 22:32

En nordisk undersökning som kommer att publiceras i kommande nummer av British Journal of Psychiatry visar nu för första gången överdödligheten för psykiskt sjuka i Norden. Det är helt oacceptabelt menar läkare och politiker. Medan medellivslängden ökar för de flesta nordbor och är i genomsnitt 77 år för män så dör män med psykisk sjukdom […]

Varg dödad i bilolycka >

Nyheten uppdaterades 2011-11-06 10:18

En varg dödades i en viltolycka på länsväg 164 i Bullaren i Tanums kommun på lördagen, rapporterar Sveriges Radio Väst. Vargen blev påkörd av en bil när den kom upp ur diket framför bilen. Den dog direkt och hämtades av representanter för länsstyrelsen. Vargen skickades sedan vidare för undersökning på Statens veterinärmedicinska anstalt.

Unna dig en bulle i morgon >

Nyheten uppdaterades 2011-10-03 14:41

GÖTEBORG. I morgon är det Kanelbullens dag. – En kanelbulle kan man gott unna sig, säger Urban Svensson, företagsläkare och medicinskt ansvarig på Previa. En ny undersökning visar att varannan anställd i Västra Götaland gärna äter sötsaker som godis, kaffebröd och läsk. Och det är de yngre som äter mest.

Inför kanelbullens dag: Yngre äter mer sötsaker – äldre kvinnor tackar mest nej >

Nyheten uppdaterades 2011-10-02 8:56

Varannan anställd under 35 år, 50 procent, äter gärna sötsaker som godis, kaffebröd och läsk. De som oftast tackar nej till sötsaker är kvinnor över 51 år. Av dem undviker nästan sju av tio, 69 procent, sötsaker. Det visar en undersökning som hälsoföretaget Previa presenterar inför Kanelbullens dag den 4 oktober. – En bulle till […]

Pato skadad – krismöte i Milan >

Nyheten uppdaterades 2011-09-22 16:05

Mittfältaren Pato haltade av planen när Milan spelade 1-1 mot Udinese i onsdags. Dagens undersökning visade att brassen har drabbats av en sträckning i baksidan av låret och tvingas vila från fotbollen i fyra veckor. (TT) Mittfältsstjärnan Pato haltade av planen när Milan spelade 1-1 mot Udinese i onsdags. Torsdagens undersökning visade att brassen har […]