Nyheter om piteå – piteå-tidningen

Nedan listas samtliga nyheter som behandlar piteå – piteå-tidningen:

Vården och människovärdet >

Nyheten uppdaterades 2013-01-29 6:12

-Jag sa till läkaren att jag läste att min sömnmedicin är narkotikaklassad och att det står att den inte lämplig för folk i min ålder men han sa att det inte var något att tänka på.

Gökboet >

Nyheten uppdaterades 2013-01-12 6:49

I den allt hårdare bevakningen av sjukvårdens tillkortakommanden i Norrbotten, men där ytterst ansvariga gång på gång tillåts smita undan, har turen i Piteå-Tidningen nått fram till över- och felmedicinering av äldre människor.

”Läkemedlen till gamla måste minska” >

Nyheten uppdaterades 2013-01-07 6:33

När man befinner sig på livets sista trappsteg drabbas man ofta av depressioner i kombination med andra krämpor. Men medicinmängderna har ökat och nu ska åtgärder vidtas. ”Det ska visas en varningsflagg när åldringar har fler än tio mediciner”, säger Agnetha Eriksson, socialnämndens ordförande.

PT granskar medicineringen av äldre >

Nyheten uppdaterades 2013-01-05 15:36

I en rad artiklar har Piteå-Tidningen granskat läkemedelsförskrivningen till äldre i Piteå kommun. Det handlar om lugnande medel, antidepressiva mediciner, sömnmedel och antipsykotiska mediciner. De ska få de äldre att må bättre. I värsta fall kan det bli precis tvärtom. Här har vi samlat de publicerade artiklarna.

Läkare stammis på Munkberga >

Nyheten uppdaterades 2013-01-04 6:43

En välklädd man vankar fram och tillbaka. Upprepar samma mening gång på gång. Hans hem är Munkberga, ett boende för personer med demenssjukdom. Här behöver patienterna ofta annat än läkemedel.- Det är den lätta vägen, att medicinera folk, säger läkaren Ronnie Mukka.

Samverkan ska minska läkemedelsanvändningen >

Nyheten uppdaterades 2013-01-04 6:39

Utbildning och bra samarbete mellan kommun och landsting. Det är det viktigaste för att få ner läkemedelsanvändningen på kommunens äldreboenden, anser Irene Lundqvist, medicinskt ansvarig sjuksköterska, och Karin Olofsson, verksamhetschef för äldreomsorgen.

Expert varnar för övermedicinering >

Nyheten uppdaterades 2013-01-03 6:09

Nästan en femtedel av de äldre på Piteå kommuns äldreboenden medicineras regelbundet med antipsykotika.- De här siffrorna är alldeles för höga, det är ingen tvekan om det, säger Yngve Gustafson, professor i geriatrik vid Umeå universitet.

Fokus på äldres läkemedel 2013 >

Nyheten uppdaterades 2013-01-02 6:39

I början av året går Norrbottens läkemedelskommitté ut med speciella rekommendationer kring äldres medicinering.- Det finns problem inom läkemedelsförskrivningen till äldre. Det är inget att sticka under stol med, säger kommitténs ordförande Sven Hagnerud.

Olämpliga mediciner till de äldsta >

Nyheten uppdaterades 2013-01-02 6:35

Lugnande medel, antidepressiva mediciner, sömnmedel och antipsykotiska mediciner.

Bottenplaceringar för länets hjärtvård >

Nyheten uppdaterades 2012-12-03 6:37

Samtliga fem Norrbottenssjukhus återfinns i bottenskiktet av Swedehearts kvalitetsindex över hjärtsjukvården i landet.- Vårt huvudsakliga bekymmer är geografin, säger Ulf Bergman, länschef för internmedicin vid landstinget.