Nyheter om helsingborgs dagblad

Nedan listas samtliga nyheter som behandlar helsingborgs dagblad:

70 döda i pakistansk vårdskandal >

Nyheten uppdaterades 2012-01-25 19:18

Skadlig medicin tros ha orsakat minst 70 dödsfall i Lahore i Pakistan de senaste veckorna, rapporterar BBC. Medicinen tillverkades den 15 december av statliga Punjab Institute of Cardiology och kan ha distribuerats till mer än 40 000 människor. — Patienter började komma in med symptom som liknade denguefeber. Men så förstod vi att det inte var […]

Tabletter försvann ur medicinskåp på äldreboende >

Nyheten uppdaterades 2012-01-25 18:10

Personalen vid Rönngårdens äldreboende har upptäckt att någon stulit medicin från en boende. Vid kontrollräkning saknades ett större antal värktabletter ur ett låst medicinskåp hos den boende. Det finns inga tecken på att skåpet har brutits upp. Medicinen försvann någon gång mellan den 1 oktober och den 10 januari och händelsen är polisanmäld.

”Supersköterskor” ska avlasta läkare >

Nyheten uppdaterades 2012-01-24 2:22

En ny sorts sjuksköterskor som ska kunna avlasta läkare i deras arbetsuppgifter ska utbildas vid Hälsouniversitet i Linköping, skriver Östgöta Correspondenten. Tanken är att specialistsjuksköterskor ska kunna göra det som läkarna har svårt att hinna med. Efter utbildningen har sköterskorna likvärdiga medicinska kunskaper som AT-läkare. Utbildningen, som drar i gång i februari, är den första […]

Jobbig fästing hittad nära Sundsvall >

Nyheten uppdaterades 2012-01-21 14:27

Familjen hittade flera fästingar på sin hund, vilket är ovanligt i januari norr om Sundsvall. Nu har Statens veterinärmedicinska anstalt bekräftat att de är av arten brun hundfästing — en jobbig liten gynnare som sprider olika hundsjukdomar, förökar sig snabbt och kräver flera besök av skadedjurssanerare. Brun hundfästing hör hemma i stäppklimat.

Världstoppen mål för nytt tennislag >

Nyheten uppdaterades 2012-01-18 11:39

Elva svenska tennisspelare nådde topp-tio på världsrankingen efter att ha varit med i en lagsatsning. Nu ska ytterligare två ta klivet upp i toppen genom en ny lagsatsning — Good to great Team Bactiguard. Det är de förra stjärnorna Nicklas Kulti, Magnus Norman och Mikael Tillström som står bakom satsningen tillsammans med det medicintekniska bolaget […]

Rättsmedicin-rapport kan ge klarhet >

Nyheten uppdaterades 2012-01-18 9:40

Polisen i Arboga väntar i dag en rättsmedicinsk rapport som ska ge klarhet i hur en 40-årig kvinna och hennes spädbarn har dött.

Åtal för medicinskandal i Panama >

Nyheten uppdaterades 2012-01-18 7:24

Åtal väcks mot 14 personer som hålls ansvariga för en av Panamas värsta katastrofer. 2006 dog minst 282 människor sedan de tagit en förgiftad medicin. Panama hade importerat 9 000 liter glycerin från Kina, avsedd för tillverkning av en sockerfri slemlösande medicin som diabetiker och blodtryckspatienter använder. Men glycerinet innehöll också den giftiga alkoholen dietylenglykol.

Barnskyddsteam i Uppsala >

Nyheten uppdaterades 2012-01-17 7:14

För att stärka kompetensen kring små barn som far illa bildas ett barnskyddsteam vid Akademiska sjukhuset i Uppsala. Gruppen ska samla experter inom medicin och psykologi. I uppdraget ingår att sprida information och hålla utbildningar, och att driva ett journummer, skriver Uppsala Nya Tidning. Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna startade en liknande verksamhet i mars […]

Låg nivå på tänkande kring säkra tåg >

Nyheten uppdaterades 2012-01-12 7:01

Säkerhetstänkandet inom tågbranschen håller låg nivå, enligt Rebecca Forsberg vid Kunskapscentrum för katastrofmedicin vid Umeå universitet. Slutsatsen dras bland annat efter att en specialstudie gjorts av tågolyckan i Kimstad utanför Norrköping 2010 då en person omkom och 20 skadades.

Twitter snabbast om kolera på Haiti >

Nyheten uppdaterades 2012-01-09 23:49

Uppgifter om kolera-epidemin på Haiti spreds via sociala medier, som Twitter, två veckor före de sedvanliga övervakningsrapporterna som bygger på bland annat sjukhusövervakning. Det konstaterar forskare i The American Journal of Tropical Medicine and Hygiene.