Nyheter om antibiotikaresistenta

Nedan listas samtliga nyheter som behandlar antibiotikaresistenta:

Resistenta bakterier sprids >

Nyheten uppdaterades 2013-06-28 13:33

Antibiotikaresistenta stafylokocker, MRSA, har upptäckts i Sörmland. Nu kallar sjukhusen in patienter som kan ha varit i kontakt med bakterierna. – Vi går systematiskt igenom vad som har hänt enligt oerhört strikta rutiner, säger Hans Svensson, chef på divisionen för medicinsk service.

MRSA-spridning drabbar Sörmland >

Nyheten uppdaterades 2013-06-28 11:50

Avdelningen Infektion och Lungmedicin på Mälarsjukhuset i Eskilstuna har upptäckt spridning av den antibiotikaresistenta bakterien MRSA.

Larm om antibiotikaresistens >

Nyheten uppdaterades 2013-06-11 7:32

Sverige måste göra mer för att förhindra spridningen av farliga antibiotikaresistenta bakterier, konstaterar Smittskyddsinstitutet (SMI) och Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA). Antibiotikaresistenta bakterier som MRSA och tarmbakterier med ESBL fortsätter att spridas och är ett ”allvarligt hot mot samhället i framtiden” enligt SMI och SVA.

Stor risk för smittat kött på skolmatsedeln >

Nyheten uppdaterades 2012-05-14 6:32

”Kycklingklubba med ajvar, tzatsiki och bulgur”, står det på matsedeln på Södra Latins gymnasium på Södermalm i Stockholm. Kyckling är en populär rätt i skolan och även hemma vid matborden ökar kycklingkonsumtionen stadigt. Skillnaden är att privata konsumenter kan välja en svensk kyckling och därmed löpa mindre risk att smittas av campylobacter och minimal risk […]