Nytt piller ska fixa bakfyllan

Nyheten uppdaterades 2011-12-31 15:25


Publicerad i dag 14:34Sprängande huvudvärk och en pizza i näven. Snart kanske inte dagen efter nyår behöver vara en pina. Med ett nytt piller ska bakfyllan botas.
Storfestarna har önskat sig ett piller som botar bakfyllan i åratal. Nu kan det vara på väg. BBC rapporterar om en ny tablett vid namn Blowfish som snart kommer ut i butik.

Dess skapare Brenna Haysom jobbade själv ofta helg. Hon tröttnade på att inte fungera ordentligt på efter att hon har varit ute dagen innan. Hon exprementera med olika ingredienser, och testade dem på sig själv och vänner. Till sist blev det pillret som nu släpps.Men skaparen av det nya pillret är den första att medge att ingredienserna i den nya medicinen egentligen inte är så banbrytande. Tabletten består av aspirin och koffein som löses upp i vatten. Den motverkar två av de tydligaste tecknen på bakfylla: huvudvärk och trötthet.

Men kritiska höjs. Det kommer ju liknande piller varje år, menar en del medicinska forskare.

Skillnaden med den här bakfyllemedicinen är dock att den är godkänd av USA:s mat- och läkemedelsförvaltning, eftersom den innehåller ingredienser som myndigheten står bakom.

Men trots att den nya tabletten kanske kan lindra bakfyllan mer än sina föregångare när den i framtiden når den svenska marknaden, så utlovar den ingen fullständig återhämtning.

Det gamla vanliga rådet ligger fast: Det säkraste sättet att slippa bakfyllan är att inte dricka så mycket alkhol.
Källa: DN.se - Nyheter - Senaste nytt

Lämna gärna en kommentar