KRAFTIGT AGGRESSIONSFRAMKALLANDE NARKOTIKA GES TILL MISSBRUKARE, INTERNER MED ADHD. UTAN GODKÄNNANDE.

Nyheten uppdaterades 2011-11-18 21:51

Utan godkännande har 18 000 vuxna svenskar fått centralstimulerande, typ Concerta. Man hade ”räknat med” att narkotikan skulle godkännas. Men nu har de europeiska läkemedelsmyndigheterna avslagit ansökan för Concerta bl a på grund av att preparatet kan orsaka allvarlig aggression och fientlighet hos vuxna. Flera allvarliga våldsdåd har inträffat. Trots det agerar inte svenska Läkemedelsverket.

Europas läkemedelsmyndigheter har nu avslagit läkemedelsbolaget Janssen-Cilags ansökan om att få narkotikapreparatet Concerta godkänt för vuxna ”med ADHD”. Man har funnit att Concerta har en ”negativ nytta/risk-balans” för vuxna. Det centralstimulerande medlet SKA INTE ges till vuxna.

Det otroliga är dock att i väntan på godkännandet fick 18 000 svenskar metylfenidat (typ Concerta) förra året. Läkemedelsbolagen sålde för 170 miljoner till vuxna av denna drog – som alltså INTE var godkänd för vuxna, nästan allt finansierat av skattebetalarna. Concerta såldes som del av detta för 112 miljoner. Men nu blev det i stället för godkännade ett avslag.

En riktigt, riktigt allvarlig sak som framkommit i dokumenten är att de nya studierna slutgiltigt bevisat att Concerta kan orsaka allvarlig aggression och fientlighet hos vuxna”. I de inlämnade studierna ”fick 13 av de 596 försökspersonerna som fick Concerta avbryta [studierna] på grund av aggressionsrelaterade biverkningar (gentemot inga av dem som fick placebo)”. (Referens engelska läkemedelsverket, MHRA.)

De vuxna försökspersonerna blev alltså så allvarligt aggressiva och fientliga att de fick avbryta studierna. Omräknat till de 18 000 vuxna som förra året fick metylfenidat i Sverige betyder det att minst 400 personer drabbades av allvarliga aggressionstillstånd, orsakat av denna typ av narkotika. I studierna drabbades sammanlagt otroliga 12 % (!) av dem som fick Concerta av aggressioner (allvarliga och mindre allvarliga).

Vad som om möjligt är än värre med denna utskrivning är att Concerta nu också skrivs ut till fångar (där 40 % påstås ha ADHD) samt till amfetaminmissbrukare i Sverige. Personer som kommer att drabbas av aggressionstillstånd ännu oftare. Det läkemedelsbolag, Janssen-Cilag, som nu fått avslag på sin ansökan om Concerta till vuxna, försöker via psykiatriker som Nils Lindefors, Ylva Ginsberg och Lars Håkan Nilsson (medicinskt ansvarig inom Kriminalvården) att ta över den svenska fängelsemarknaden.

Kannibalen i Skara är bara en av dem som gått på Concerta längre tid. Här är några andra av de personer som drabbats av våldsimpulser eller förstärkta sådana på grund av psykiatrins förskrivning av ”ADHD-droger”:

• En 25-årig missbrukare dömdes i april 2009 för olaga hot. Han hade attackerat en ung kvinna med kniv, ”Jag var säker på att han skulle skära halsen av mig” berättade kvinnan i rätten. Trots pågående missbruk hade psykiatriker gett mannen amfetamin ”mot ADHD”.

• En 28-åring dömdes i mars 2009 till fängelse. Han hade hotat att skjuta tre vakter som nekat honom att komma in på en krog, ”De tre vakterna skulle stå på knä och be om nåd när de sköts i bröstet” enligt media. Mannen hade druckit alkohol, han rökte cannabis och han fick ADHD-medicin (amfetaminpreparat), men sade att ”den fungerar inte”.

• En 25-årig kvinnlig missbrukare dömdes i april 2009 för misshandel av en annan kvinna i hemmet. Vittne blev den misshandlades 5 månader gamla son. Kvinnan hade tidigare dömts för misshandel; en psykiatriker tyckte med denna bakgrund av våld och missbruk att det var lämpligt med en ADHD-diagnos och legalt amfetamin.

• En 28-årig man dömdes i oktober 2009 till 4 års fängelse för grov våldtäkt. Han uppgav att han brukar ta två korkar GBL varannan timme, förutom medicin för ADHD. I tillägg till de illegala drogerna tog han av läkare utskriven strattera och ritalin för sin ADHD, plus ett lyckopiller.

• En 30-årig man dömdes i augusti 2009 för grova våldtäkter, i Linköping. Våldtäkterna beskrevs av åklagare som det värsta man sett. En bisarr skräckfärd i bil i 16 timmar med knivhot och upprepade sexuella övergrepp mot tre unga kvinnor. Förövaren fick våldsframkallande psykofarmaka: ADHD-drogen Concerta och antidepressiva medel. Enligt Linköpings tingsrätt: ”Han hade tidigare slarvat med sin medicinering men tog nu tabletter Concerta och lyckopiller”; han hade också druckit alkohol. Mannen var tidigare dömd för våldtäkt men hade ändå fått av läkare utskrivet Concerta och antidepressiva.

• En 32-årig man dömdes i september 2009 för att ha hotat spränga kommunalhuset i luften, samt för skadegörelse och våldsamt motstånd. Enligt domen gäller att mannen ”behandlas numera med medicinen Concerta”. Man kan också läsa att mannen ifråga ”blev mer och mer uppskruvad under den aktuella veckan” innan han begick dådet.

Kriminalvårdena ansvarige psykiatriker Lars Håkan Nilsson vill att förskrivning av dessa våldsframkallande droger ”ska bli en del av kriminalvårdens reguljära arbete”. Vad säger Göran Hägglund och Beatrice Ask?

Källa: Mynewsdesk news release

Lämna gärna en kommentar