Fortsatt oklarhet kring dödsfallen i Arboga

Nyheten uppdaterades 2012-01-23 14:56


Publicerad i dag 14:35Fortfarande vet inte polisen vad som har hänt mamman och spädbarnet som hittades döda i Arboga den 16 januari. ”Hittills har vi inget svar på dödsorsaken”, säger Åsa Hedin vid polisen i Västmanland.
Efter obduktionen konstaterades att inget yttre våld använts mot mamman och spädbarnet som hittades döda i en lägenhet i Arboga, men fortfarande driver polisen en mordutredning.

– Vi inväntar vidare provresultat från rättsmedicin, men det kan dröja några veckor i värsta fall. Det är helt enkelt dem vi behöver för att få en fullständig bild eftersom att undersökningen som är gjorde hittills inte riktigt kan ge svar på vad dödsorsaken är, säger Åsa Hedin kommunikationschef vid polisen i Västmanland.– Men det finns inga misstänkta i nuläget.

Kvinnan var norsk medborgare och två poliser från Västmanland har därför varit i Norge, bland annat för att prata med kvinnans anhöriga.

Men polisen kan i nuläget inte presentera några teorier om vad som har hänt.

– Vi jobbar ju naturligtvis ganska brett men i takt med att utredningen pågår så finns det ju olika scenarier, men exakt vad det innebär kan vi inte gå ut med.

I väntan på provsvaren fortsätter utredningen genom bland annat vidare förhör med grannar, vittnen och tipsutlämnare

– Det kan ju komma fram saker i förhör eller uppgifter när vi analyserar telefontrafiken, den typen av saker som gör att man går åt ena eller andra hållet i utredningen. Det är inte så att vi bara väntar på rättsmedicin utan arbetet pågår, säger Åsa Hedin.

– Men det finns inga misstänkta i nuläget.
Källa: DN.se - Nyheter - Senaste nytt

Lämna gärna en kommentar