Veterinärkonferens sätter Travhästen i centrum

Nyheten uppdaterades 2012-03-23 13:03

Svensk Travsport anordnar tillsammans med det finska Hippos veterinärkonferensen i centrum på Solvalla fredagen den 30 och lördagen den 31 mars 2012. Intresset är mycket stort. Över 160 deltagare från Norden har anmält sig till konferensen.

Initiativtagare till konferensen är (bilden), ledamot i Svensk Travsports styrelse och veterinär och Kristiina Ertola även hon veterinär och styrelseledamot i 

– Utgångspunkten och syftet är att lyfta att sätta hästen i centrum. Det har under de senaste åren förts en intensiv debatt i media och inom travsporten om medicineringen av travhästar och om skenande för behandlingar. Det är viktigt att veterinärerna själva diskuterar de här viktiga frågorna och jag har glädjande fått en väldigt positiv respons, säger Marjaana Alaviuhkola. 

Svensk Travsports veterinärer och Göran Åkerström kommer i sina anföranden just att trycka på vikten av att behandlingar och medicineringar måste vila på ett etiskt förhållningssätt där hästens förutsättningar beaktas. En auktoritet som bättre än de allra flesta har kunskaper om travhästen är Stig H Johansson som inledande redogör utifrån sitt perspektiv och arbete tillsammans med travhästar.

Huvudtalare på konferensen är den amerikanske veterinären som är specialist på ledsjukdomar och ledskador och hur dessa diagnostiseras och behandlas. 

Konferensen tar upp de flesta aktuella veterinära aspekterna kring travhästen som . roll, travhästens luftvägs- och magproblem, banunderlagets betydelse för skador, travhästens hovbeslag – med skor eller barfota i lopp, ortopedi på travhästar och travhästens hästvälfärdsprogram i Norden.

För ytterligare information:

Marjaana Alaviuhkola
Styrelseledamot, Svensk Travsport
Mobil: 070 – 534 88 66

Källa: Mynewsdesk news release

Lämna gärna en kommentar