Tunnelseende begränsar patienternas möjligheter att få bästa tänkbara vård | Weforyou

Nyheten uppdaterades 2011-10-31 19:04

–  Det är nära nog tabu att visa på alternativ inom sjukvården. Tänket ”Det här är för bra för att vara sant” osynliggör effektiva från öststatsländerna.  De regler som skapats för att skydda patienterna, utestänger vetenskap och beprövad erfarenheter som finns utanför väststatsländerna. Det begränsar patienternas möjligheter att få bästa möjliga vård, säger sjuksköterska och företagare som själv blivit hjälpt av i .

Att driva eget företag handlar alltid om att konkurrera med utbud, pris och kompetens. Men vissa näringar är svårare än andra enligt Solveig Ingman som varit företagare i många år. Hälsa är ett grannlaga område.  Dels för att allt som görs ska bygga på och beprövade metoder i västvärlden och dels för att det finns en inbyggd rädsla i skrået att mista sina legitimationer.
– De regler som är till för att skydda patienterna, vilket alltid är det viktigaste, har märkligt nog begränsat deras möjligheter att få bästa tänkbara vård, menar Ingman.

När det gäller beprövad erfarenhet så finns exempelvis tusenåriga traditioner och inhemsk forskning om behandlingar i Kina och de forna öststaterna. Men på något vis räcker det inte. För normen är enligt Solveig Ingman att det ska vara västerländska metoder och västerländsk forskning för att betraktas som signifikant vetenskap.  

Solveig är förutom sjuksköterska även osteopat och har under många år vidareutbildat sig i exempelvis kinesisk akupunktur och hypnoterapi. Hon har i hela sitt liv varit intresserad av läkekunskaper och har därför stor respekt både för vår egna västerländska medicin men även för andra kulturers kunnande.
– Jag har själv blivit symtomfri från en aggressiv polymyosit som drabbade min muskulatur samt hjärta och lungor. Tack vare en kombination av traditionell medicin och komplementära metoder är jag fortfarande vid liv och har kunnat börja jobba igen.

En återhämtning som i princip är omöjig utifrån ”forskning och ” det vill säga det traditionella tänk som vi har i Sverige och de det innebär i praktiken.  

Men Solveig Ingman har både gäckat vetenskapen och döden och är nu anställd av för att dela med sig av sina kunskaper, bland annat som guide på hälsoresor till Slovenien.
– Min egen erfarenhet av Sloveniens unika termalvatten och läkarnas behandlingar där, är att jag efter fjorton dagar och elva behandlingar kunde knyta mina händer så hårt att jag fick nagelmärken i handflatorna. Det har jag inte kunnat göra på 6 år.

Solveig Ingman har arbetat med hälsa och i nästan 30 år och länge som egenföretagare. Hennes bild av vad som krävs för att människor i gemen ska må bättre är större kunskaper om hur kost, tankar och leverne påverkar hälsan.
– Men viktigast av allt är att ta bort de institutionella rädslor och begränsningar som finns för vederhäftiga kunskaper från andra håll i världen. Vi behöver mer kunnande, inte mindre, för att ge bra hälsovård. Det gäller oavsett om man är egenföretagare eller jobbar inom det offentliga.    

Fler kundberättelser om behandlingar i Slovenien
Läkare berättar mer om behandlingar i Slovenien
Weforyou:s hälsoresor till Slovenien
Aktuella resdatum
Boka en hälsoresa till Slovenien (till weforyou:s webshop)

För ytterligare information se Weforyou:s hemsida eller kontakta:

Solveig Ingman
076-813 40 68
solveigingman@hotmail.com 

Inez Abrahamzon
070-695 56 70
inez@weforyou.se
www.weforyou.se

Ulla Alvarsdotter
070-656 60 46
ulla@weforyou.se
www.weforyou.se

Mariana Nagy
072-253 90 40
mariana@weforyou.se
www.weforyou.se

Källa: Mynewsdesk news release

2 kommentarer

  1. Anders Andersson skriver:

    Det blir ju komiskt när man avfärdar kunnig kritik som ”tunnelseende” Hela denna artikeln är ju reklam för kvacksalveri. Sluta nedvärdera kunskaper och erfarenhet på det naiva sätt som ni gör.

  2. Ingvar Simonsson skriver:

    Går folk på detta lite aburda sätt att försvara ”kvacksalveri” mot bättre vetande. Det blir ju faktiskt lite komiskt när de talar om tunnelseende.

    Vilka är det som har tunnelseende och inte ser till helheten. Om man ser och förstår hela problemet så tror man inte på alternativmedicin.

Lämna gärna en kommentar