Teknik- och IT-konsultbolaget Xdin AB förvärvar Enea Experts

Nyheten uppdaterades 2011-12-30 10:51

Idag offentliggjordes att AB, till , har ingått ett bindande avtal med Enea AB för köp av Eneas konsultverksamhet, .

Enea Experts är Eneas nordiska konsultorganisation med expertkonsulter sysselsatta i projekt inom , fordon, medicinteknik, industri- automation samt bank-, finans- och spelbranschen. Experts har mer än 40 års erfarenhet att utveckla produkter inom områden som ställer höga krav på tillförlitlighet och prestanda.

, CEO Xdin AB, säger; “Den kompetens och kunskap som Enea Experts 250 konsulter besitter kommer att bli ett bra komplement till Xdins nuvarande tjänsteutbud. Med kontor i Stockholm, Linköping och Öresundsområdet kommer detta förvärv att stärka vår position inom på dessa orter. Jag ser fram emot vårt framtida samarbete.”

Förvärvet kommer också att öka Eneas Experts möjligheter på den internationella marknaden samt göra Xdin mer attraktiva i rekryteringen av engagerade konsulter med kompetens inom inbyggda system och mjukvaruutveckling.

Olivier Granger, Alten Group, säger; ”Genom att förena kompetenserna och erfarenheterna hos Enea Experts och Xdin-Alten skapar vi en stark aktör på den svenska teknik- och IT-konsultmarknaden genom att erbjuda ett brett sortiment av expertis – inom produktutveckling, elektronik, inbyggda system och telekomutveckling etc. – i olika branscher som telekom, fordon och energi.”

Xdin AB, med Sveriges mest engagerade teknik- och IT-konsulter, är sedan november 2008 ett helägt dotterbolag till Alten Group. Alten är en europeisk ledare i teknik, högteknologi och IT-konsultbranschen med över 14 000 anställda och en omsättning på över 1 miljard Euro under 2011. Alten Group finns representerat i 14 länder med huvudkontor i Paris, Frankrike.

De ekonomiska detaljerna i samband med förvärvet är ännu inte offentliggjorda.

För mer information om Alten, besök www.alten.com

För mer information om Xdin, besök www.xdin.com

För mer information om Enea, besök  www.enea.com 


Kontaktpersoner

Fredrik Nyberg, CFO Xdin AB
Tel: +46 705 280299 
Email: fredrik.nyberg@xdin.com  

, Business Control & Communication
Tel: +46 701 693630
Email: ulrica.gertmo@xdin.com

Källa: Mynewsdesk news release

Lämna gärna en kommentar