Nyheter om stället

Nedan listas samtliga nyheter som behandlar stället:

Fortsatt oklart om dödsfall i Arboga >

Nyheten uppdaterades 2012-01-18 17:31

Många väntade spänt på beskedet om hur mamman och spädbarnet i Arboga dött. Men på onsdagen meddelade polisen i stället att det behövs mer tid för den rättsmedicinska undersökningen. Detta för att få ”en så bra och korrekt bild som möjligt kring vad som har hänt”. Hur mycket mer tid som krävs är oklart. Polisen […]

Statsministern svarar Klara 12 år >

Nyheten uppdaterades 2012-01-02 16:49

Klara Rylander som är 12 år, har skrivit brev till statsministern, för hon tycker att miljonerna till kungahuset borde gå till läkarvård och medicinsk forskning i stället. Och hon har fått svar.

Vårdare slog boende – stängdes av >

Nyheten uppdaterades 2011-12-20 2:21

En man på ett äldreboende i Göteborg vägrade ta sin medicin och började slåss i stället. Den anställde slog tillbaka och är nu avstängd och polisanmäld, uppger Göteborgs-Posten. (TT)

Vårdare slog boende – stängdes av >

Nyheten uppdaterades 2011-12-20 2:11

En man på ett äldreboende i Göteborg vägrade ta sin medicin och började slåss i stället. En av de vårdanställda fick ett slag på näsan och kontrade med ett knytnäve över munnen på den gamle och dessutom en förolämpning. Som avslutning fick den gamle mannen medicinen kastad i ansiktet.

Vårdare slog boende — stängdes av >

Nyheten uppdaterades 2011-12-20 1:53

En man på ett äldreboende i Göteborg vägrade ta sin medicin och började slåss i stället. En av de vårdanställda fick ett slag på näsan och kontrade med ett knytnäve över munnen på den gamle och dessutom en förolämpning. Som avslutning fick den gamle mannen medicinen kastad i ansiktet. Nu är den anställde avstängd och […]

Dog av rabies efter fladdermössbett >

Nyheten uppdaterades 2011-12-04 4:15

Minst åtta barn har dött i rabies i Amazonas i Ecuador sedan de blivit bitna av fladdermöss. Barnen tillhör isolerade stammar som anlitade traditionella medicinmän i stället för läkare. (TT)

Krav på avkriminalisering av hivsmittspridning >

Nyheten uppdaterades 2011-12-01 9:14

Publicerad i dag 08:38 I dag är det Världsaidsdagen. RFSU, RFSL och Hiv-Sverige är tre organisationer som driver frågan att hivpositiva inte ska kunna straffas för att de har sex utan att först berätta om sin sjukdom. […]

Dog efter missad medicinering >

Nyheten uppdaterades 2011-12-01 9:01

En pensionär fick inte alla mediciner under några dagar, därför att hemvården i Trollhättan inte uppmärksammat att apoteket delat upp medicinen på två dosbrickor i stället för en. När hemsjukvårdens sjuksköterska upptäckte detta kontaktades läkare.

Politiker smakade på egen medicin >

Nyheten uppdaterades 2011-11-14 17:30

Kyld mat i stället för varm inom hemtjänsten är en av flera sparåtgärder som snart ska genomföras inom Hofors kommun. På måndagen smakade kommunstyrelsen på sin egen besparingsmedicin.

Cancersjuka blir utan slutsamtal >

Nyheten uppdaterades 2011-11-09 13:39

Sex av tio cancerpatienter som vårdas i livets slutskede får inte ett slutsamtal, skriver Dagens Medicin. Vid ett sådant samtal berättar läkaren att cytostatikabehandling inte är meningsfull att ge längre och att målet i stället är att ge lindrande behandling.