Nyheter om rättsmedicin

Nedan listas samtliga nyheter som behandlar rättsmedicin:

Fortsatt oklarhet kring dödsfallen i Arboga >

Nyheten uppdaterades 2012-01-23 14:56

Publicerad i dag 14:35 Fortfarande vet inte polisen vad som har hänt mamman och spädbarnet som hittades döda i Arboga den 16 januari. ”Hittills har vi inget svar på dödsorsaken”, säger Åsa Hedin vid polisen i Västmanland. […]

Dödsorsaken ännu inte klarlagd >

Nyheten uppdaterades 2012-01-17 12:28

Ännu har polisen inte lyckats få klarhet i vad som har hänt i lägenheten på Engelbrektsgatan i Arboga, där en kvinna och hennes barn påträffades döda i går vid lunchtid. – Svaret från rättsmedicin får vi först i morgon eftermiddag, säger polisens presstalesman Åsa Hedin till bblat.se.

Byggstart för Rättsmedicinalverkets nya lokaler i Göteborg >

Nyheten uppdaterades 2011-11-01 13:52

Idag tas ett första spadtag för att markera byggstarten av nya och toppmoderna lokaler för Rättsmedicinalverkets rättsmedicinska verksamhet i Göteborg. Målsättningen är att skapa Sveriges modernaste och mest effektiva rättsmedicinska anläggning.  Idag, den 1 november, tar Akademiska Hus det första spadtaget för det nya bygget. På plats finns Rättsmedicinalverkets generaldirektör Erna Zelmin Ekenhem, Akademiska Husvd Kerstin […]

Polisen misstänker inget brott bakom dödsfall >

Nyheten uppdaterades 2011-10-10 14:16

På eftermiddagen fick polisen besked från Rättsmedicinalverket. Polisen skriver av misstankar om brott i samband med dödsfallet på Nibblesbackesvägen på lördagskvällen. – Vi har fått besked från rättsmedicin och de föreligger inget brott bakom dödsfallet, förklarar Lars Rogenfeldt, vid kriminalpolisen i Köping.

Man hittad död i Köping >

Nyheten uppdaterades 2011-10-09 3:38

En 38-årig man påträffades död i ett trapphus i Köping på lördagskvällen. Enligt polisen har en förundersökning om mord alternativt dråp inletts. — Platsen där kroppen påträffades var inte naturlig. Vi låter därför rättsmedicin göra en obduktion, säger Ivan Åslund länsvakthavande vid Västeråspolisen. Ambulanspersonal larmade polisen strax före klockan 19 sedan de konstaterat att mannen […]

Död man funnen i sjö >

Nyheten uppdaterades 2011-08-05 17:54

En man hittades död i en sjö utanför Strömstad på fredagen, uppger lokala medier. Polisen vill inte säga om det kan vara en 27-årig man som försvann i samband med en festival i helgen. Den döde är förd till rättsmedicin för identifiering.

Två döda funna i Stockholmsvatten >

Nyheten uppdaterades 2011-07-16 9:58

Två döda personer hittades flytande i vattnet i Stockholm på lördagsmorgonen. De har troligen legat länge i vattnet. – Kropparna ska föras till rättsmedicin för att fastställa dödsorsaken, säger Peter Asp på polisens länskommunikationscentral.

Döda kvinnan undersöks idag >

Nyheten uppdaterades 2011-07-05 14:56

Den 21-åriga kvinna som i fredags hittades död intill vattentornet i Borlänge, kommer troligtvis under dagen att undersökas vid rättsmedicin i Uppsala.

Allendes grav öppnad >

Nyheten uppdaterades 2011-05-23 14:20

Salvador Allendes grav har öppnats för att hans kvarlevor ska kunna undersökas. Allende var Chiles president 1973, när militärjuntan tog makten. Han dog under kuppen, men omständigheterna har aldrig kunnat klarläggas; enligt den officiella versionen var det självmord. Kvarlevorna ska nu undersökas på landets rättsmedicinska centrum, Servicio Médico Legal. Anhöriga var på plats när graven […]

Krypton narkotikaklassas efter larm från Umeå >

Nyheten uppdaterades 2011-03-25 21:00

I december förra året berättade VK att en grupp rättsmedicinare i Umeå funnit en dödlig nätdrog vid namn Krypton. I torsdags beslutade regeringen att narkotikaklassa drogen.