Stabilt för kollapsad Boltonspelare

Nyheten uppdaterades 2012-03-17 22:13

På lördagskvällen kom uppgifter från sjukhuset där den mittfältaren vårdas att hans tillstånd är stabilt.

föll ihop vid mittcirkeln i slutet av första halvlek. Ingen annan spelare var i närheten, men domaren Howard Webb blev snabbt uppmärksammad på det allvarliga i situationen och avbröt spelet omedelbart.

Medicinsk personal rusade in på planen och gav Muamba hjärt- och lungräddning. Flera medspelare och motståndare grät och gömde ansiktet i händerna. Även stora delar av åskådarmassorna var märkbart tagna.

Spelarna togs av planen och när Muamba bars ut på bår med syrgasmask över ansiktet applåderade publiken. Efter omkring en kvart kom beskedet att avbröts vid ställningen 1-1.

Kort därpå meddelade Premier league-laget Bolton på sin hemsida att Fabrice Muamba förts till sjukhus, men att det var de enda uppgifter klubben hade för tillfället. Fansen befarade det värsta. Boltons tränare och lagkapten Kevin Davies rapporteras ha följt med till sjukhuset och en bröt ut när spelare i ett flertal Premier ville visa sitt stöd.

Senare på kvällen kom uppgifter från Sky Sports News att meddelat att tillståndet för Muamba stabiliserats.

Muamba föddes i Kinshasa i dåvarande Zaire 1988, kom till England 1999 och inledde sin i Arsenal innan han flyttade till Birmingham där han var lagkamrat med svenska fotbollslandslagets Sebastian Larsson. Till Bolton kom den U21-landslagsmeriterade Muamba 2008 där han spelade tre säsonger tillsammans med , som flyttade till Galatasaray inför höstsäsongen.

Källa: SvD - Startsidan

Lämna gärna en kommentar