Skrot-Nickes hjärtmedicin blev inlåst

Nyheten uppdaterades 2012-03-21 22:28

Uppgifter till SVT bekräftar att Ingemar ”Skrot-Nicke” Gustavssons hjärtmedicin blev kvar i bostaden när han portades.
Dagen efter hittades han död.

Efter att Ingemar Gustavsson bråkat med personal på det kommunala boendet straffades han genom att låsas ut i från sin lägenhet. Nu har uppgifter som tagit del av bekräftat att hans hjärtmedicin blev kvar i bostaden. Detta trots att kommunen i en internutredning kommit fram till att Skrot-Nicke inte tog någon sådan medicin.
– Medicinen stod vid hans säng, när jag efter att han avlidit kom dit för att städa på rummet. Jag förstår inte hur man har kunnat missa den för den var fullt synlig, säger Ingemar Gustavssons bror till SVT.

Sedan april förra året ha de Ingemar brukat kärlkrampsmedicinen Nitromex och enligt läkaren, som skrivit ut medicinen, var den livsviktig för honom, särskilt när han låstes ut i kyla och minusgrader.
– När det är kyligt ute är det särskilt viktigt att han har snabb tillgång till sina mediciner. Då är det lätt att få kärlkramp eftersom hjärtat behöver pumpa lite extra, säger .

- och socialförvaltningar på kommunen har jobbat med ärendet under flera veckor och i utredningen som presenteras först i nästa vecka framgår inte någonstans att medicinen existerade. När SVT konfronterade kommunen i går ville ingen kommentera uppgifterna.

Källa: Blekinge Läns Tidning

Lämna gärna en kommentar