Sjukhuset skickade hem Filip, 94 – dog

Nyheten uppdaterades 2012-01-15 9:18
, 94, i skickades hem från av mediciner.
Natten till i går han ut genom och dog.
– Jag var på och hade bönat och bett om att han skulle få vara kvar på sjukhuset några extra dagar, tills jag kom hem, säger dottern Ylva Jonson.

Strax efter klockan 01 natten till i går larmades polisen i Linköping om att en man hittats livlös på marken utanför ett hyreshus. Händelsen rubricerades som dödsfall utan misstanke om brott.
Förra söndagen åkte Filip Jonson, 94, till i Linköping med smärtor i ryggen. Där fick han enligt dottern Ylva Jonson starka smärtstillande mediciner.
– Han har inte varit förvirrad förut, men han blev det av medicinerna. Han ringde mig flera gånger och berättade att han haft mardrömmar, säger hon.

På semester

Själv befann hon sig på semester och kom hem i går. Innan hon reste bort hade hon ätit middag med sin pappa, som hon beskriver som en klar och pigg 94-åring.
Samma dag som Filip Jonson skickats hem av sjukhuset hittades han avsvimmad av

hemtjänsten och fick hämtas med ambulans och föras till sjukhusets .
– Jag bad på mina bara knän att han skulle få stanna där tills jag kommit hem, tre nätter till. Sjuksköterskan sade bara att han var piggare än många andra patienter och skulle ”checkas ut”.
På geriatriken berättade de för henne att pappan tidigare fått en för hög dos . Men sköterskan lovade att han skulle få bra hemsjukvård.

Källa: Expressen: Nyheter

Lämna gärna en kommentar