Regeringen bryter mot mänskliga rättigheter

Nyheten uppdaterades 2012-01-13 11:36

Vallöftet 2010 från borgarna till var tydligt. skulle bort! Det sa både , Centerpartiet och till och med Moderaterna, via statsminister Fredrik Reinfelt. Hanteringen kallades inhuman och otidsenlig. gick till och med ut med en debattartikel, där man lovade riva upp lagen.
Men nu är valet över och M, FP och C vänder kappan efter vinden, eller rättare sagt efter KD och deras förelagade medeltida moraluppfattning. För att inte äventyra den bräckliga samvaron i den borgerliga låter man än en gång KD styra över hbt-frågorna. Eller så döljer man att det man har bekymmer med frågan även inom sina egna partier, genom att låta Kd bära hundhuvudet.

Oavsett vad problemet är, för den moderatledda regeringen är det okej att fortsätta tvångssterilisera transsexuella för att lösa det. att Socialstyrelsen menar att Sverige för gott måste ”stänga dörren till tvångssteriliseringarnas mörka historia.” att allt fler debattörer inser att även transsexuella är människor, människor som bör omfattas av den mänskliga rättigheten att få försöka skaffa barn. att tvångssteriliseringarna bryter mot både svensk grundlag och europakonventionen.

Kunskapsläget har de senaste tre åren, Reinfeldt och hans regering kan omöjligt skylla på brist på kunskap i frågan längre. Trycket från omvärlden ökat drastiskt, Europarådet och Human Rights Watch har uttalat kraftig kritik. Flera europeiska länder har redan ändrat sina lagar och domstolsbeslut i andra länder omöjliggör att deras steriliseringskrav aktualiseras. Men istället för att följa Storbrittaniens, Spaniens och Italiens exempel säger nu alltså regeringen att lagändringen inte kommer . Skälet påstås vara att det behövs ytterligare utredning.

Detta är nonsens.
Det finns ett färdigt , i den aktuella utredningen från Socialstyrelsen. Ett har målgruppens stöd och som har tagits fram efter noggrann utredning. Ett som är skrivet av en erfaren jurist som har skrivit lagar förr. Steriliseringskravet har ingen medicinsk grund och transsexuella som skaffar barn kan en samhällsfara. Frågan har stötts och blötts sedan 2007, har passerat en SoU, ett otal remissinstanser och har diskuterats åtskilligt i media. Vad det kan finnas kvar att utreda är helt obegripligt. Det enda som behöver utredas är varför vissa moralkonservativas beröringsskräck med barnlängtande transsexuella tillåts styra hela regeringens politik i frågan.

Tvångssteriliseringarna
av transsexuella andas trettiotal och rashygien. Det är skamligt att regeringen fortsätter att ägna sig tvångssteriliseringar på en grupp människor bara för att vi anses misshagliga av en del konservativa krafter. Jag förutsätter att oppositionen tar tag i frågan och med hjälp av de borgerliga ledamöter som kan tänkas vilja stå upp för de mänskliga rättigheterna kör över regeringen i frågan snarast. 

Källa: Aftonbladet: Sveriges nyhetskälla och mötesplats

Lämna gärna en kommentar