Polisen kallar in specialgrupper

Nyheten uppdaterades 2011-10-19 15:13

Polisens tekniker arbetar för att säkra spår.

kallar in specialgrupper

är på väg till Ljungby för att hjälpa till att lösa fallet med den döde fyraåringen. Polisen tar även hjälp av en Rikskriminalpolisens gärningsmannaprofilgrupp.
Hittills har runt 100 personer .

På plats för att svara på pressens frågor på onsdag eftermiddag var , spaningsledare, Robert Loeffel, informationschef hos och , . Ett stort pressuppbåd fanns på plats.

Intensivt tempo

Men särskilt många svar gavs inte, utan syftet var att ge allmänna svar. Totalt jobbar ett 30-tal poliser med och hittills har runt 100 personer förhörts, både vuxna och barn.
– Utredningen pågår i ett intensivt tempo för närvarande. Kronobergspolisen begär nu hjälp av riksmordkommissionen. De är experter på att systematisera och bedriva utredning säger Kronobergspolisens informationsbefäl Robert Loeffel.
Att även gärningsmannaprofil-gruppen kopplas in förklarar han med att man saknar ”dessa kunskaper lokalt”.
Mellan 25 och 30 tips har hittills kommit in, enligt Markus Gustafsson.

”En bra bit på väg”

– Tipsen är skiftande och vi bearbetar dem, men vi kommenterar inte innehållet närmare, säger han.
Åklagare Rudinsson uppger att hon blev inkopplad tämligen omgående, så fort det stod klart att det var ett litet barn som avlidit.
Hon säger att polisen satsar mycket resurser och har gjort det från första stund med tanke på vad det är för brott.
– Förhör pågår under större delen av dagen och kvällen. Vi är en bra bit på väg, men fortfarande återstår mycket, säger Rudingsson.

Förtegna kring detaljer

Varken polis eller åklagare vill släppa några detaljer alls ur utredningen.
– Vi förstår att många är oroliga i området och behöver få information så fort som . Samtidigt behöver man bedriva en polisutredning så effektivt som . Därför kan vi inte lämna ut så mycket information i dagsläget.
Om vad den rättsmedicinska undersökningen har kommit fram till säger åklagaren Yvonne Rudinsson:
– Vad den har gett kan jag inte säga. Vi måste behålla detta i utredningen, det har en väldigt stor betydelse, säger hon.

Källa: Expressen: Nyheter

Lämna gärna en kommentar