Nytt piller ska fixa bakfyllan

Nyheten uppdaterades 2011-12-31 15:25


Publicerad i dag 14:34och en pizza i näven. kanske inte dagen efter nyår behöver vara en pina. Med ett nytt ska botas.
Storfestarna har önskat sig ett piller som botar bakfyllan i åratal. Nu kan det vara på väg. BBC rapporterar om en ny tablett vid namn Blowfish som snart kommer ut i butik.

Dess skapare Brenna Haysom jobbade själv ofta helg. Hon tröttnade på att inte fungera ordentligt på jobbet efter att hon har varit ute dagen innan. Hon började exprementera med olika , och testade dem på sig själv och sina vänner. Till sist blev det som nu .Men skaparen av det nya pillret är den första att medge att ingredienserna i den nya medicinen egentligen inte är så banbrytande. av aspirin och koffein som löses upp i vatten. Den motverkar två av de tydligaste tecknen på bakfylla: huvudvärk och .

Men kritiska röster höjs. Det kommer ju liknande piller varje år, menar en del medicinska forskare.

Skillnaden med den här bakfyllemedicinen är dock att den är godkänd av USA:s mat- och , eftersom den innehåller ingredienser som myndigheten står bakom.

Men trots att den nya tabletten kanske kan lindra bakfyllan mer än sina föregångare när den i framtiden når den svenska marknaden, så utlovar den ingen fullständig återhämtning.

Det gamla vanliga rådet ligger fast: Det säkraste sättet att slippa bakfyllan är att inte dricka så mycket alkhol.
Källa: DN.se - Nyheter - Senaste nytt

Lämna gärna en kommentar