NVS installerar i Nya Karolinska Solna

Nyheten uppdaterades 2012-01-09 9:00

Ett nytt toppmodernt sjukhus växer nu fram i Solna, vid nuvarande Karolinska . Bygget är ett av Europas största med en total investeringskostnad på 14,5 miljarder kronor. har fått av att leverera medicinska gaser för hela projektet, installationer inom kulvert och parkeringshus till ett sammanlagt ordervärde på närmare 300 miljoner kronor.

Nya är ett gigantiskt byggprojekt som startade sommaren 2010 och pågår fram t o m hösten 2017. När sjukhuset står klart blir det Sveriges största sjukhus med320 000 kvadratmeter. Sjukhuset kommer att bedriva högspecialiserad sjukvård samt forskning och utbildning och har 700 vårdplatser.

För NVS är Nya Karolinska Solna det största uppdraget någonsin. Beställare är Skanska Healthcare AB och slutkund är Stockholms Läns Landsting (SLL).

Uppdraget inom medicinska gaser omfattar både projektering och utförande av sjukhusets hela gasinstallation. Nya Karolinska Solna är ett OPS-projekt (offentlig privat samverkan). Swedish Hospital Partners () har fått uppdraget av Stockholms läns landsting att utveckla, projektera, bygga, finansiera, underhålla och ge service åt universitetssjukhuset. ägs till lika delar av Skanska och Innisfree. Samarbetspartner till är Skanska Healthcare och Coor Service Management.

– Resterande uppdrag innebär att inom kulvert monteras system för , värme och kallvatten. För garaget är det en för avvattning av ett öppet garage i nio våningar. Vi har även av värme och för ett antal stängda utrymmen, berättar Bosse Persson projektansvarig NVS Stockholm Hus.

För mer information kontakta

Tony Andersson, regionchef NVS Region Öst, 30 05, : tony.andersson@nvs.se   

Bosse Persson, projektansvarig NVS Stockholm Hus, tel 010-475 31 21, e-post: bo.persson@nvs.se

Ann-Sofi Höijenstam, informationschef, NVS, tel 010-475 10 22, e-post: ann-sofi.hoijenstam@nvs.se

Källa: Mynewsdesk news release

Lämna gärna en kommentar