Norrman misstänks för mord i Thailand

Nyheten uppdaterades 2012-02-29 12:20

Försvinnandet väckte mycket stor uppmärksamhet i Thailand och såg länge ut att förbli ett mysterium.

Men igår grep polisen i Phuket en norsk man i Chalong-området.

Mannen är hemmahörande i Norge men har bott många år i Phuket och bland annat drivit en bar.

I mannens lyxvilla har polisen hittat nedre halvan av en människokropp och flera föremål som kan knytas till den försvunna kvinnan.

Förhållande

Ett 30-tal poliser, ledda av erfarna kriminalpoliser från Bangkok, inledde sin genomsökning av mannens bostad i går och arbetet fortsatte hela natten.

Den saknade kvinnan, , anmäldes som försvunnen 19 juli 2009. Hon hade då haft ett flerårigt förhållande med den norska mannen.

Men plötsligt lämnade kvinnan mannen och flyttade ihop med en thailändsk polisman som hon i hemlighet gift sig med ett år tidigare.

Strax senare försvann kvinnan.

Slog till mot bostaden

Polisen i Phuket misslyckades med att lösa fallet. Men kvinnans familj i Surat Thani på Thailands östkust har sen dess kämpat för att få att driva fallet vidare.

Med hjälp av åklagarbeslut slog polisen till mot mannens i går morse.

Bostaden ligger i på västra Phuket och är en lyxvilla med sju sovrum, värderad till motsvarande över tre miljoner kronor.

När man hittade ett vapen, en , som visade sig vara registrerat på den försvunna kvinnan, greps mannen och genomsökning av bostaden fortsatte.

Stank

I mannens källare hittade polisen plastsäckar och när de öppnades möttes de av en kraftig stank och synen av vad som tros vara delar av en .

Den var så förruttnad att polisen inte kunde avgöra på plats ifall den tillhört en man eller kvinna.

Expressen har varit i kontakt med polisen i Phuket.

– Kvarlevorna har redan sänts till vår tekniska enhet i Surat Thani för att testa DNA, säger , ansvarig för utredning vid i Phuket.

Nekar

Enligt uppgifter i lokala tidningar hittade polisen också en handväska som tillhört kvinnan. I den fanns också kvinnans körkort och flera bankkort.

Den norske mannen, som ska ha studerat medicin i 2 år, förnekar dock anklagelsen om att han har mördat kvinnan.

Källa: Expressen: Nyheter

Lämna gärna en kommentar