Muambas hjärta slår utan hjälp

Nyheten uppdaterades 2012-03-19 18:21

Boltons Fabrice visade på måndagens livstecken men får fortsatt intensivvård efter det hjärtstillestånd han drabbades av i lördagens cupmatch.

Nu kräver många, bland annat motståndaren Tottenhams spelare, att alla spelare undersöks.

I en kommuniké på måndagseftermiddagen från sjukhuset i London där Muamba vårdas sägs att hans hjärta nu slår utan medicinsk hjälp.

”Han rör också på armar och ben”, sägs i utlåtandet.

Muamba, som i lördags kollapsade i mot Tottenham, vårdas på The London Chest Hospital i London. Han kommer att stå under fortsatt intensivvård tills vidare.

På måndagen krävde Tottenhams spelare att hela laget skall få genomgå hjärttest vilket de nu också verkar få göra. Hjärtspecialisten Sanjay Sharma var sedan tidigare inbokat för att undersöka ett par på måndagen men nu säger Sharma att alla kommer att testas.

– Hjärtstillestånd hos unga personer är väldigt ovanligt, det drabbar ungefär en person på 50 000, säger Sharma till den brittiska tidningen Telegraph.

Krav framförs nu också på att England ska följa Italiens exempel och testa alla unga spelare för att hitta genetiska hjärtproblem.

– I Italien har man fått en minskning, säger , hjärtspecialist på St Marys college.

Den 23-årige Muamba fick en hjärtattack på planen i slutet av den första halvleken och det tog läkarna nästan två timmar att få hjärtat att slå utan hjälpmedel. Händelsen och kampen för att få igång hjärtat kom att följas av miljontals men också av Muambas lagkamrater i Bolton, samt åskådarna på arenan.

Källa: Borås Tidning

Lämna gärna en kommentar