Mördad man kämpade för sitt liv – i 13 timmar

Nyheten uppdaterades 2012-03-20 15:32

Den mannen fick ta emot flera knytnävsslag, stampades i huvudet och slogs med en golfklubba.

Han låg sedan och kämpade för sitt liv i 13 timmar innan han avled.

Motivet till ska ha varit att mannen tafsat på en av de nu mordmisstänkta pojkarnas syster, skriver .dk.

Det var i söndags som den 72-årige mannen hittades död i sin lägenhet i Munkebo. Senare samma dag greps tre tonårspojkar, en , en 16-åring och en , misstänkta för den brutala dödsmisshandeln. I går häktades alla tre misstänkta för mord.

Enligt Ekstrabladet.dk ska mannen först ha fått ta emot flera knytnävslag. Efter att ha fallit till golvet ska misshandeln ha fortsatt. ska ha blivit stampad i huvudet och avslutningsvis slagen fem-sex gånger med en golfklubba.

Släpade sig runt i lägenheten

Han lämnades sedan blodig på golvet. Skadorna var dödliga men enligt den första rättsmedicinska undersökningen ska 72-åringen ha kämpat för sitt liv i 13 timmar – oförmögen att kalla på hjälp.

Den tekniska undersökningen av lägenheten har visat att mannen släpat sig runt i lägenheten efter attacken. Det fanns blodspår efter honom både i köket, hallen och i badrummet. Det var tillslut hemtjänstpersonal som hittade honom på söndagsmorgonen.

Under häktningsförhandlingen mot de tre kom det fram att stod utanför och höll vakt medan och gick in och slog ihjäl mannen.

Motivet: Han tafsade

Motivet till mordet är enligt pojkarna själva att 72-åringen vid ett tillfälle ska ha tafsat på 16-åringens syster. Hon ska ha varit och hälsa på 72-åringen men glömt sina nycklar och gått tillbaka. Mannen ska ha tafsat på henne och hon sprang gråtande hem.

– Jag ville bara prata med honom och ge honom en örfil om han erkände. Jag försökte övertala (18-åringen) att inte ta med golfklubban. Han kan bli helt galen, sade 16-åringen i rätten.

18-åringen hävdar dock att det var tvärtom. Att det var han som försökte övertala 16-åringen från att ta med golfklubban.

Källa: Expressen: Nyheter

Lämna gärna en kommentar