Misstänkte mannen hade kors inristat på bröstet

Nyheten uppdaterades 2011-10-31 18:52

Misstänkte mannen hade

Knivdramat på halloweenfesten i Oslo är en för .
21-åringen som misstänks ligga bakom dådet hade ett kors inristat på bröstet när han greps.
– Jag har skadat två personer, ska han ha sagt till vid gripandet enligt .

De tre männen som är inblandade i dramat är från Hallingdal i södra Norge, och har känt varandra sedan skolåren.
Den dödade 22-åringen arbetade som snickare, medan den skadade 22-åringen har gått på norska handelshögskolan. Den har tidigare läst filmvetenskap, men började studera ledarskap i höst.
Händelsen är en gåta för vännerna, som uttrycker sympati för både offer och gärningsman.
”En gång vän alltid vän. Jag känner med dig och tror nog att du är den som har det värst av oss. Vi håller samman i vått och torrt”, skriver en av vännerna i ett meddelande till den misstänkte 21-åringen enligt Verdens Gang.

Förfestade hemma

Enligt Verdens Gangs källor var det cirka 15 personer på festen i lördags. Den dödade 23-åringen ska ha varit utklädd till Zorro.
– Vi hade en rolig förfest med god stämning. Vid 23-tiden åkte omkring tio av oss ned på stan. De som nu är inblandade i det som har skett skulle gå ut senare, säger en av festdeltagarna till Verdens Gang.
De tre männen ska ha gått ut på stan, men sedan återvänt till lägenheten. Därefter ska det blodiga dramat ha utspelat sig.
– Det är så otroligt trist. För oss vänner är det lika oförståeligt som för alla andra. Detta är tre bra killar som hade ett gott förhållande till varandra, säger en av vännerna till Verdens Gang.

Kors på bröstet

Polisen hade på måndagseftermiddagen ännu inte hållit något ingående förhör med den misstänkte 21-åringen. Polisen uppger att han kommer att höras när hans fysiska och mentala tillåter det.
– Vi hoppas göra det under dagens eller under morgondagen, beroende på den misstänktes tillstånd. Han kommer att få medicinsk behandling under dagens , säger Hanne Kristin Rohde vid Oslopolisen till NRK.
Den misstänkte 21-åringen uppges ha lättare skador, bland annat ska han ha ett kors inristat på bröstet.
– På grund av hans medicinska tillstånd går det inte att prata med honom. Det betyder också att det inte kommer att hållas någon framställan i dag, men tidigast i morgon, säger hans advokat Harald Stabell till Verdens Gang.
Polisen siktar på att hålla häktningsförhandlingar på tisdag eller onsdag.

Källa: Expressen: Nyheter

Lämna gärna en kommentar