Läkarna missade Barbros cancer

Nyheten uppdaterades 2011-11-12 12:14

Eglander uppsökte  flera gånger  för sina olika besvär. de så missade läkarna att hon hade cancer på flera ställen.

Hennes fall är nu anmält till Socialstyrelsen.

Under våren och sommaren besvärades Barbro Eglander av magont, diaréer, kräk-ningar, buksmärtor, viktnedgång, utslag, ryggsmärtor och knölar i hårbotten.

I tre veckor mådde hon illa och sökte därför upp Caremas vårdcentral för att få hjälp. där gjorde ingen ordentlig undersökning utan sa att det kunde bero på hennes tarmfickor. skrev också ut en remiss till kirurgkliniken för en plastikoperation av hennes ”hängbuk” som kunde orsaka hennes ryggproblem.

I början av juli fick hon väldiga ryggsmärtor och uppsökte återigen Carema vårdcentral på Vallby. Vid undersökningen visade det sig att hon var väldigt öm över och hade när hon rörde sig. Hon fick också genomgå röntgen av ländryggen vilken inte visade några större skador.

– Det var så mycket på en gång. Det var jobbigt. Röntgen visade inget och jag hade gått ner tio kilo i vikt, säger Barbro.

Ett par veckor senare drabbades Barbro av cirkelformade utslag på hela kroppen och fick diagnosen ringorm. För det fick hon en salva som inte hjälpte. i Barbros rygg blev allt värre och hon sökte till vårdcentralen igen för att få hjälp. Den här gången blev diagnosen bältros med medicinering som följd.

Barbros smärtor tilltog trots att hon åt smärtstillande mediciner och hon fick en remiss till smärtkliniken. Turerna till olika avdelningar och olika diagnoser blir många under hösten.

I början av blir smärtorna så olidliga att hon åker in akut till lasarettet. Först då görs en magnetröntgen som visade att hon hade lungcancer, trots att hon inte röker, metastaser i ryggraden, bäckenet, binjuren och två tumörer på hjärnan.

– När läkaren talade om vad de hittat så tänkte jag ”men nu får han väl sluta någon gång”. Det var så mycket. Det var tumörer överallt. Jag var ju inte sjuk. Jag hade bara ont i ryggen.

När den värsta chocken hade lagt sig och hon fått tid att lugna ner sig insåg hon att hon måste kämpa.

Nu genomgår hon både cellgiftsbehandling och strål-behandling för sin cancer och får bra lindring för sina smärtor.

– Jag har legat i sängen sedan tredje oktober. Jag försöker vara glad, men ibland blir jag ledsen och får ångest. Då är det att jag har en underbar familj, sambo och vänner omkring mig.

Barbro får kanske, med lite tur, åka hem nästa vecka. Det hänger på om hon hinner bli tillräckligt rörlig till dess. Hon har haft problem med ett ben som inte vill lyda.

– Jag är helt smärtfri nu. Jag kan inte beskriva hur ont jag hade förut. Det är bara upp och hoppa som gäller nu. Jag har världens underbaraste familj och vänner. De ger mig styrka och energi, säger Barbro.

Källa: Västerås

Lämna gärna en kommentar