Innovationer inom bröstdiagnostik räddar liv- Philips förser Bröstcentrum på Södersjukhuset med ett ultraljudsystem.

Nyheten uppdaterades 2011-10-28 20:54

I Sverige får var nionde kvinna någon gång diagnosen , men tack vare tidig upptäckt kan de flesta bli friska. Som huvudsponsor för Bandet-kampanjen 2011 lånar ut ett ultraljudsystem till i Stockholm för att erbjuda senaste inom området ultraljud.

Sedan 25 år tillbaka har Philips forskat inom bröstdiagnostik för att förbättra teknik, bildkvalitet och diagnostisering, en förutsättning för effektiv undersökning och för att kunna upptäcka cancer i tid. Därför lånar Philips ut den senaste versionen av ultraljudssystemet iU22 till Bröstcentrum på Södersjukhuset.

– Vi har bedrivit specifikt inom kvinnors hälsa under lång tid, och därför känns det angeläget att medverka med vår teknologi inom ultraljudsområdet vid Bröstcentrum på Södersjukhuset, säger Graham Tranter CEO Philips Nordic.

har den senaste teknologin som bland annat innebär en optimal bildkvalitet för diagnostik och teknik för att utföra biopsier. Systemet ger möjlighet till användning av kontrast, elastografi och 3D/4D funktion som erbjuder undersökning av strukturer ur olika vinklar.

– Ultraljudssystemet har även en funktion som heter ”SmartExam” vilket innebär att ultraljudssystemet kommer ihåg varje steg i undersökningen och guidar användaren genom ett protokoll. Tekniken innebär att man sparar tid, till fördel för både patient och personal, säger säger överläkare Ariel Saracco på Bröstcentrum, Södersjukhuset.

Bröstcentrum Södersjukhusets bedriver forskning med för att se hur patienter diagnostiserade med bröstcancer svarar på medicinering före operation.


Ultraljudssystemet är dekorerat med ett av årets mini-kollektion av mönster i Rosa bandet-kampanjen som designats av Per Holknekt och Lena Philipsson. På plats vid överlämnandet fanns artisten Andreas Johnson, ambassadör för Philips Rosa Testet-kampanj. 
 

Mer information om forskning inom kvinnors hälsa

Philips forskning om kvinnors hälsa: Philips Womens Health Care.
Delores Cantelli, Marknadschef på Philips Women’s Health Care.
Telefon: +34 607 764243 

Philips Nordiska Hälsorapport här. Cancerfondens forskning: http://www.cancerfonden.se/sv/Om-Cancerfonden/Forskning-och-stipendier/

Rosa Testet

Du kan hjälpa till med de förebyggande åtgärderna i kampen mot bröstcancer genom egenkontroller. Därför har Philips i samarbete med tagit fram det Rosa testet som på ett enkelt och konkret sätt visar hur du kan undersöka dig själv. Du kan hitta Rosa testet på www.rosatestet.se, eller som nedladdningsbar app för iPhone. 

Källa: Mynewsdesk news release

Lämna gärna en kommentar