Hoppet växer om att få ta hem sonen Simon

Nyheten uppdaterades 2012-03-22 8:58

I två timmar höll förvaltningsrätten förhandling i målet som rör vårdnaden av Simon, Monica Lundins och Krister Berntssons son.
Nu hoppas paret att domstolen ska ge dem ett positivt besked.

– Vi kan inte tänka oss något annat än att vi får hem Simon, säger Krister.
Han och Monica tyckte det hade känts bra under måndagseftermiddagens förhandling i Växjö. De var särskilt nöjda med att ha beroendeläkaren fanns på plats och kunde redogöra för hur läkemedlet Subutex fungerar.
– Jag tyckte det kändes jättebra att Lennart kunde vara med och förklara. Han kunde berätta att Monica fått en medicin som gör att hon inte längre får något sug efter droger och att det inte är farligt för det ofödda barnet, säger Krister.
Han ifrågasatte på nytt hur socialtjänstens utredare vid Karlshamns kommun kunde hävda att Monica medvetet skulle skada sitt ofödda barn genom att röka tobak och samtidigt använda sig av Subutex. I hänvisade utredarna till att det kunde leda till för tidig spädbarnsdöd och att det kunde utgöra en livsfara för barnet.
– Om en mamma medvetet skadar sitt barn, varför stoppar då inte barn - det? Det finns väl ingen mamma i världen som medvetet skulle kunna skada sitt barn, säger Krister.
Han underströk också att han som pappa inte skulle kunna tillåta något sådant.
– Monica är inne i sin medicinering och är dokumenterat drogfri. Jag är dokumenterat drogfri. De kan inte använda sig av uppgifter från Monicas tidigare liv för att omedelbart omhänderta Simon. Det är en sådan kränkning mot oss så det går inte att beskriva.
Monicas och Krister juridiska ombud tyckte också det kändes bra efter måndagens förhandling. Senast inom 14 dagar, från i måndags, ska förvaltningsrätten meddela dem ett beslut i frågan om vårdnaden av Simon.
– Och på måndag ska jag börja jobba igen, säger Krister.
Han ser fram emot att få träffa sina arbetskamrater igen. Men Krister planerar att ta ut sina föräldradagar när Simon kommer hem till dem, vilket både Monica och han nu hoppas kan bli verklighet. Och det är något de längtar innerligt mycket efter.

Källa: Blekinge Läns Tidning

Lämna gärna en kommentar