Good to Great Team Bactiguard -Största tennissatsningen i svensk historia?

Nyheten uppdaterades 2012-01-18 15:33

Teamet kommer att hämta inspiration från historiskt framgångsrika teamsatsningar i Sverige, som har resulterat i att 11 svenska har blivit rankade bland de 10 bästa i världen.

Team är en mångmiljonsatsning baserat på 5 år. möjliggör att Good to Great Team kan träna med ett helhetsupplägg inom tennis, fys och ett medicinskt nätverk kopplat till teamet. Good to Great Team kommer att tävla globalt, och resa med en erfaren coach Johan Örtegren.

Good to Great består av de tre före detta världsspelarna Magnus Norman, Mikael Tillström och Nicklas Kulti. Inom ramen för Good to Great Tennis Academy gör de nu en unik satsning för tennisspelare som vill ta steget till världsklass.

”Vårt gemensamma mål inom ramen för Good to Great Team Bactiguard är att utveckla två spelare bland de 10 högst rankade i världen på ATP rankingen” säger Magnus Norman och tillägger ”De spelare vi har tagit ut till Good to Great Team Bactiguard är mycket talangfulla men det är hårt arbete som krävs för att nå världstoppen”.

Bactiguards VD Christian Kinch har varit tennisintresserad sen barndomen och säger att ”kombinationen att kunna ta fram några av världens bästa tennisspelare och samtidigt inspirera andra ungdomar att satsa på hälsa och idrott är målsättningen med den här unika satsningen. Vi är mycket imponerade av de här unga och vill hjälpa dem att förverkliga sina drömmar med Good to Great”.

”Vi är otroligt stolta över att Bactiguard ger Good to Great förtroendet att möjliggöra, våra och spelarnas visioner att nå världstoppen säger Nicklas Kulti, partner på Good to Great”.

Spelarna i Good to Great Team Bactiguard är:

Elias Ymer
Född 96
Meriter:
OS guld
EM-final
11 JSM singel /dubbel
2 vinster Kalle Anka cup
Oslo 18 år  
Vinst Rumänien ITF 18 år

Daniel Windahl
Född: 96
Meriter:
OS semifinal
Orange Bowl kvartsfinal
Vinst Finland ITF 18 år
Vinst Västerås ITF 18 år
Vinst SALK Open 16 år

Jonathan Mridha
Född: 95
Meriter:
Vinst Salk ITF 18 år
Vinst Salk Open 12 år och 16 år
Vinst JSM
Vinst Båstadtennis
Final Kalle Anka Cup *2

Mikael Ymer
Född: 98
Meriter:
Semifinal Orange Bowl (VM för juniorer)
1 vinst ETA 14 år
3 vinster JSM i singel
2 vinster Båstadtennis
2 vinster Kalle Anka Cup
2 vinster Junior Masters

Fred Simonsson
Född: 94
Meriter:
Vinst Finland ITF 18 år
Final Västerås ITF 18 år
Final Oslo ITF 18 år
Final Odense ITF 18 år

För mer information, vänligen kontakta:

Linda Nyberg, PR och Kommunikationsdirektör Bactiguard,
Tel: 0760-06 19 15 linda.nyberg@bactiguard.se

Nicklas Kulti, partner Good to Great World AB, Tel: 0708-71 04 22
nicklas@goodtogreatworld.com  info@goodtogreatworld.com

Good to Great World AB är ett oberoende företag som arbetar med utveckling av tennisspelare samt konsultation inom sponsring och konceptualisering, som ett affärsstrategiskt verktyg för företag, organisationer, föreningar och privatpersoner.

Good to Great World AB har visionen att bygga Nordens ledande tenniscenter för utveckling av tennisspelare och kommer tills det fysiska centret står klart, hjälpa klubbar, förbund och privatpersoner med sin tennissatsning utifrån en mobil akademi. www.goodtogreatworld.com

Källa: Mynewsdesk news release

Lämna gärna en kommentar