Familjehemsboken – ny bok för alla som vill bli familjehem

Nyheten uppdaterades 2011-09-29 5:57

Har du funderat på att bli . Den nya – frågor och personliga berättelser riktar sig till dig som är eller funderar på att bli familjehem, samt till alla som möter placerade barn i sitt .
Boken innehåller intervjuer med familjehem och placerade barn som berättar ärligt och öppenhjärtigt om sina erfarenheter, både positiva och negativa. De ger både inspiration och konkreta råd om hur man får vardagen som familjehem att fungera. Boken innehåller också fakta: ett kapitel om utsatta barns anknytning och ett annat om socialtjänstens arbete med familjehem. I sista kapitel finns de vanligaste frågorna om familjehem samlade och besvarade.

”Jag vill att andra ska se det jag har sett, hur viktiga familjehem är och att de gör stor skillnad i de här barnens liv.” berättar författaren Lisbeth Pipping.

Familjehemsboken kan med fördel användas i utbildningssammanhang.

Lisbeth Pipping är föreläsare och debattör i ämnen som rör utsatta barn. 2009 tilldelades hon All-männa Barnhusets Stora Pris för sitt engagemang. Hon har tidigare kommit ut med den självbiogra-fiska romanen Kärlek och stålull (2004) och antimobbningsboken Jag mobbar inte (2010).

Fakta om boken
Titel: Familjehemsboken – frågor, fakta och personliga berättelser
Författare: Lisbeth Pipping
ISBN: 978-91-7205-802-6
Utgivningsår: 2011
136 sid
Pris: 165:- exkl. moms

Presskontakt: , PR/sociala media, 08-462 26 77, nathalie.parkvall@gothiaforlag.se

Förlagskontakt: , marknadschef, 0709-530512, emma.wistrand@gothiaforlag.se

Fakta om Gothia
Gothia Förlag ger ut böcker och skrifter för och i nära samarbete med aktörer inom medicin& hälsa, socialt arbete och tandvård. Vi ökar människors kunskap genom att göra vetenskap och erfarenhet begriplig, tillgänglig och användbar. Gothia Förlag är ett oberoende förlag inom Berling Media Koncernen.

 

Källa: Mynewsdesk news release

Lämna gärna en kommentar