Effektivare slipning av värmekänsliga material med nya kvickrondeller

Nyheten uppdaterades 2012-03-27 6:35

Norton lanserar ett nytt sortiment , , speciellt avsedda för bearbetning av eller svårslipade material som t.ex. rostfritt stål, kobolt, krom, och titan. 

Kvickrondeller används framför allt för slipning, gradning och putsning i svåråtkomliga och trånga utrymmen samt för bearbetning av små eller profilerade ytor. är försedda med snabbfäste och används tillsammans med en speciell hållare i raka eller vinklade maskiner. Nortons nya kvickrondeller, som har beteckningen R980 SG Blaze, är belagda med ett keramiskt SG-slipmedel och har ett nytt aktivt fyllnadsmedel som reducerar värmeutvecklingen och gör dem kallskärande vilket gör dem lämpliga för bearbetning av värmekänsliga material. SG finns med olika ryggmaterial: i ett skikt som ger en mycket flexibel och följsam rondell, i tre skikt som ger en kraftig rondell för påfrestande slipning och en variant med rygg i fibermaterial som ger en mycket styv rondell som lämpar sig för mycket påfrestande slipning med högt . De nya rondellerna har 50 % – 200 % längre livslängd än konventionella kvickrondeller enligt tillverkaren. 

Användningsområdet för Nortons nya kvickrondeller omfattar bl.a. bearbetning av detaljer i rostfritt, turbinblad i titan eller inconel, medicinska implantat i kobolt och krom, reparation och underhåll av detaljer i metall inklusive aluminium, slipning på gjuterier och bilplåtverkstäder mm. SG Blaze-rondellerna uppges ge hög avverkning även vid låga arbetstryck.

Rondellerna finns i dimensionerna 25, 38, 50 mm och i kornstorlekarna 36-120 för grov-, mellan- och finslipning. Rondellerna kan fås med två olika typer av snabbfästen: Dels med bajonettfäste i metall och dels med skruvinfästning i nylon. I sortimentet ingår även speciella hållare med passande

”Med det här nya sortimentet kvickrondeller kan slipning i svåråtkomliga utrymmen eller på små ytor göras betydligt snabbare och effektivare än tidigare. Eftersom rondellerna har längre livslängd och slipar snabbare får man dessutom en lägre total slipkostnad” säger Jonas Falk, försäljningsansvarig på Saint-Gobain Abrasives AB. 

Se även www.saint-gobain-abrasives.com

Källa: Mynewsdesk news release

Lämna gärna en kommentar