Drograttfull ”hittade” knark

Nyheten uppdaterades 2012-01-23 18:25

Det var den första april 2011 som en 29-årig man av polis när han körde drogpåverkad på Stenbygatan. I dag kom dommen.

Mannen ska ha varit på väg till sitt arbete på Stenby då han stoppades av polisen i april. under dagen ska han ha stannat för att tanka och råkade då, enligt vad han har berättat för polisen, trampa på ett tuggummipaket som innehöll pulver av något slag.

säger sig ska ha misstänkt att var knark och att han hade velat undersöka saken närmare. Därför plockade han på sig lite av och la det i plasten på ett cigarettpaket, han tog dessutom med sig tuggummipaketet. var och utöver detta hade mannen också och på sig.

Enligt 29-åringen har han, innan bilfärden, tagit efedrin och han menar att det är som gett utslag som amfetamin i provtagning. Zopiklon, som är sömnmedicin, hade han fått av en väninna för sina sömn problem. hade han beställt på nätet för att han hade fått ett tips på gymmet att det skulle vara bra om man vill gå ned i vikt.

anser att mannens förklaring av sitt amfetamin innehav är en ren efterkonstruktion, omständigheten att mannen hade amfetamin i blodet stärker uppfattningen. påpekar också att amfetamin inte, så vitt de vet, finns naturligt i efedrin och inga spår av efedrin fanns i de tester som gjorts.

Mannen har vid tidigare tillfällen dömts för flertalet brott, två gånger tidigare till . Det är dock första gången som han döms för narkotikabrott och tingsrätten anser att fängelsedommarna ligger så långt tillbaka i tiden. Då 29-åringen samtyckte till samhällstjänst dömde tingsrätten honom i dag till samhällstjänst 75 timmar, motsvarande ett straffvärde på 2 månaders . 29-åringen ska också betala 500 kronor i brottsoffersfondsavgift samt återbetala staten kostnaden för försvaret.

Källa: Västerås

Lämna gärna en kommentar