Dopningsdömd får träna vidare på gym

Nyheten uppdaterades 2012-02-01 11:15

Trots att han stängts av för doping tillåts en kroppsbyggare fortsätta träna på sitt gym – till stor irritation för andra byggare på gymet.
– Många överväger nu att byta gym, i protest, säger en av dem.

Det var i december som en kontroll visade att den blekingske kroppsbyggaren hade ett otillåtet preparat i kroppen; ett känt vätskedrivande preparat som oseriösa byggare använder för att dölja spåren av anabola steroider.

Han stängdes av från all tävling under två år – och hade Svenska Kroppskulturförbundet tillhört Riksidrottsförbundet hade han också stängts av från all träning på alla anslutna gym i landet.
– Men nu gör det inte det, och därför är det upp till den enskilde gymägaren att bestämma om han ska få fortsätta träna eller ej, säger och till Sydöstran.

Finns på listan

Rolf Trulsson har hört talas om ärendet, och också försökt ta reda på vem som utförde kontrollen, och ett – men förgäves.
– Preparatet i fråga, Furosemid, är ett helt lagligt läkemedel, och skrivs ut till personer med högt blodtryck. Men det har också effekter som placerar det på vår lista över otillåtna dopningspreparat.
– Jag vet personligen inte om den här personen tagit preparat av medicinska skäl eller för att få mer väldefinierade muskler inför sin tävling.

Borde ha koll

– Men jag förstår de seriösa byggare som nu markerar sitt missnöje genom att protestera, och till och med byter gym. Tävlar man har man koll på vad som finns på listan, och Riksidrottsförbundets dom hade varit tydlig och klar.
Sedan kan man alltid diskutera om det är rätt att kasta ut de här personerna på gatan, eller om man på något sätt i stället ska försöka hjälpa dem tillbaka till ett seriöst och lagligt tränande.
– Men det är en diskussion som kan göras hur lång som helst.

I testas omkring ett hundra idrottsmän och motionärer varje år för doping – och för närvarande är två personer, två motionärer, avstängda från de .

Källa: Blekinge Läns Tidning

Lämna gärna en kommentar