Döms till tre månaders fängelse för rattfylla

Nyheten uppdaterades 2011-04-29 7:24

En Älmhultsbo i 50-årsåldern döms till tre månaders fängelse. Mannen har vid upprepade tillfällen kört alkoholpåverkad på Södra Esplanaden. Vid två av dem var hans båda barn med i bilen.

Mannen döms för totalt fyra händelser. Vid tre av tillfällena hade han intagit alkohol och vid en av dessa såpass mycket att han döms till grov rattfylla. Händelserna har inträffat mellan den 19 december förra året och den 25 mars i år. Hans körkort drogs in redan i början på december förra året på grund av en tidigare rattfylla. Därför döms han även för grov olovlig körning.
Han stoppades vid alla tillfällen på Södra Esplanaden när han uträttat småärenden i butiker och på biblioteket. Vid två av körningarna satt hans bägge barn i bilen och vid en av dessa hade han intagit så mycket alkohol att han döms för grovt rattfylleri.
Det faktum att mannen hade båda sina barn som passagerare försvårar för honom, skriver tingsrätten i sin dom. Att han dessutom begått nya brott efter att polisen ingripit mot honom är också försvårande.
Det har inte framkommit att han genomgår någon behandling för sitt uppenbara alkoholmissbruk som skulle försvåras eller omöjliggöras av ett fängelsestraff, skriver de också. Därför döms han till tre månaders fängelse.
Av domen framgår även att mannen under lång tid haft personliga problem och självmedicinerat med alkohol. Han är sedan ett par år sjukskriven från sitt arbete som bland annat inneburit chefsbefattningar.
Mannen själv anger att han efter flerårigt alkoholmissbruk byggt upp en tolerans vilket lurar honom att tro att han är nyktrare än vad utblåsningsproven visat. Därför har han tagit bilen under de kortare sträckor då han stannats av polisen.

Källa: Smålandsposten

Lämna gärna en kommentar