?Det är en fantastisk satsning?

Nyheten uppdaterades 2012-03-14 7:35

Sveriges Olympiska Kommitté samarbetar med Växjös kommande träningscenter. Under tisdagen besökte dess ordförande för att diskutera. – En fantastisk satsning som höjer ortens attraktivitet, säger .

Det var i slutet av förra året som SOK skickade ett brev till Växjös kommunchef, Ove Dahl, med ett spännande innehåll.
Däri betonades nämligen ett starkt intresse från SOK angående Arenastaden: de ville göra Växjö till ett center för .
I
 
går var Stefan Lindeberg på plats för att snacka vidare om detta så kallade High Performance Center (HPC).
– För oss är det en väldigt viktig del som skapar möjligheter att ha olika idrotter i träning samtidigt. Detta är en alldeles riktig satsning och har alla förutsättningar för att bli en intressant anläggning. Och vi har goda erfarenheter av ett samarbete med Mittuniversitetet och i Östersund, till exempel vilka tekniska resurser som ska finnas, säger Stefan Lindeberg.
Just det samarbetet gäller . Och nu är det alltså meningen att Arenastaden, tillsammans med kommunen och Linnéuniversitetet, ska bli ett liknande träningscenter i Växjö. Fast för då.

 
Det intressanta i Växjö är att det är en samling av arenor i en tät miljö och det finns en känsla av en vana att jobba ihop här mellan universitetet, kommunen och idrotten. Det gör att saker kan hända snabbt. Och det finns bra arenor för många idrottare, säger Stefan Lindeberg.
Ett HPC erbjuder framför allt stöd till de aktiva inom områdena styrka, rehab, fysik, tester, medicin, mental träning och kost.
– Nästa steg är att ta fram de som ska driva och utveckla det här. Ta hit successivt och utveckla verksamheten. Vi ser till att det är rätt människor som kommer in och kan genomföra tester på ett bra sätt. Det är en liten entreprenör som ska in. En som kan bygga starka kontakter, både nationellt och internationellt.
– Jag tror aldrig att det här kommer att bli riktigt färdigt utan det blir ett ständigt arbete med att förfina. Det handlar också väldigt mycket om att inse att det här är ett samarbete med andra platser, säger SOK:s ordförande.
”Det intressanta i Växjö är att det är en samling av arenor i en tät miljö och det finns en känsla av en vana att jobba ihop här mellan universitetet, kommunen och idrotten. Det gör att saker kan hända snabbt.” Stefan Lindeberg

Källa: Smålandsposten

Lämna gärna en kommentar