50-åring hittades död i skog utanför Ronneby

Nyheten uppdaterades 2012-03-14 6:43

En 50 årig man misstänks ha mördats på en liten skogsväg vid Bergamåla utanför .
Mannen hittades av personer som passerade i området.
– Omständigheter på platsen gör att vi startat en utredning om mord, säger Peter Friberg, polisens yttre befäl vid brottsplatsen.

Sent i går eftermiddag hittades en man död på en liten skogsväg som mynnar ut i från Hjälmserydsvägen utanför Ronneby. Personer som var ute i området gjorde fyndet och larmade polisen som sedan spärrade av ett område på cirka meter i diameter.
Den 50-årige mannens kropp hittades intill en bil som under kvällen fördes iväg för vidare undersökning. Kroppen fördes till rättsmedicin.
–Bilens placering och mannens placering utesluter en olycka. Andra omständigheter på platsen gör att vi inlett en förundersökning om mord, säger Peter Friberg till BLT.
Hur länge har mannen legat där?

–Det får rättsmedicin avgöra, men han hittades i eftermiddags (läs i går).
Vem är mannen?

–Han är känd av oss sedan tidigare, men på vilket sätt vill vi inte gå in på.
Polisen är förtegen om händelsen och vill inte gå in på några detaljer kring det misstänkta mordet, men säger att de jobbar brett och förutsättningslöst för att få en så klar bild som möjligt av vad som hänt. Redan på tisdagens kväll genomförde de dörrknackning i området och kommer att göra så igen.
Under natten är brottsplatsen bevakad och den tekniska undersökningen kommer att fortsätta under onsdagen.
– Vi tar gärna emot tips och iakttagelser från allmänheten. Vi vet inte exakt tid när det hänt, men om någon har sett något i området vill vi gärna att de hör av sig, säger Peter Friberg.
Tips kan lämnas till polisen på telefonnummer 14 eller .
Enligt uppgifter till BLT ska mannen ha skjutits. Stämmer det?

–Det är inga uppgifter som kommer från oss. Därför kan jag inte bekräfta eller dementera det, säger polisens informationschef Lotta Hansson.

Källa: Blekinge Läns Tidning

Lämna gärna en kommentar