Ny medicinsk chef på Novartis Onkologi

Nyheten uppdaterades 2012-02-01 8:28

Idag börjar docent som ny medicinsk chef på . är hematolog och kommer senast från Roche. Han har tidigare arbetat som överläkare på Karolinska Universitets-sjukhuset i Huddinge i drygt 20 år med blodcancersjukdomen som huvudinriktning. Han är erkänt skicklig på benmärgstransplantation och har även ägnat sig åt .
– Jag ser fram emot arbetet på Novartis Onkologi, som har spännande forskning och många nya cancerläkemedel på gång, säger Bo Björkstrand.

Novartis är ledande inom , hematologi, men också när det gäller ovanliga som tumörer och tumörer. Företaget har en bred forskningsportfölj, inom bland annat bröstcancer, njurcancer och .

Nu börjar Bo Björkstrand som ny medicinsk chef i Sverige. Han har med sin bakgrund från sjukhusvärlden och läkemedelsbranschen lång erfarenhet från det hematologiska området. På Novartis blir ansvaret bredare med flera olika cancersjukdomar.

– Uppgiften blir annorlunda, eftersom arbetet innebär ett medicinskt huvudansvar för hela cancerområdet. Det är en spännande utmaning, säger Bo Björkstrand.

– Rekryteringen av Bo Björkstrand stärker ytterligare Novartis position inom cancervården, en angelägen och högprioriterad del av svensk sjukvård, säger Patrick Eckert, chef för Novartis Onkologi i Sverige.

Presskontakt
Bengtåke Wahlberg, nordisk informationschef, 0708-89 33 39
Bo Björkstrand, medicinsk chef, 33 97

Källa: Mynewsdesk news release

Lämna gärna en kommentar